over ons

ONS VERHAAL

In 2017, Na meer dan 20 jaar in de hondenwereld heb ik uiteindelijk mijn hart en droom gevolgd en keek ik uit naar mijn allereerste Afghaan.

Mei 2017 was het zover en kwam Prince in ons leven.  Geboren bij Dorota, de FCI kennel Korczowki uit polen, Onbekende kennel in de afghanen, want dat was ook haar allereerste afghanen nestje. Alles kwam in orde en in mei 2017 kwam Prince bij ons thuis, onze aller eerste afghaan, een jongensdroom die uitkwam. Maar dat dit een begin was van een groot avontuur was toen nog niet duidelijk. Ik had al wat ervaring in de hondenwereld maar afghanen waren nieuw voor mij, en al snel starte ik ermee op show in puppy klas en kreeg goede resultaten. Zijn puppy cariere ging van ene succes naar het andere, ook schitterde hij in de ere ring van het prestigieuze Sighthound festival Donaueschingen in Duitsland. Multi Puppy winner, Mainring placements,... 

Zijn show cariere starte pas toen hij zijn eerste show liep in jeugdklasse op de World Dog Show in Leipzig op een zeer jonge leeftijd van 9maand en 2 weken.

Met een klein hartje en als nieuwkomer ging ik tussen de grote mannen gaan staan op "De Wereld Show". In een klasse van 20 jeugd reuen werd hij uiteindelijk 4de geplaast tussen de grote fokkers. Dit was de bevestiging om verder te doen en Prince naar een hoger niveau te brengen.


Na 2 Jaar bereikten wij de top met grote resultaten tot vele malen Best of Group

en onze eerste SUPREME BEST IN SHOW werd werkelijkheid op Venray 2020 op 2200 Honden!!!

Verdere resultaten vind u verder op zijn pagina.

Het grote succes en het fantastische kartakter van prince zette ons aan om nog een 2de afghaan in huis te halen, met het idee later een kennelnaam aan te vragen en ooit ons eerste nestje te doen.

Daardoor kwam in 2018 Yasmine erbij, een lief gek blond meisje, die zich ontwikkelde tot een elegante Golden Girl. een type afghaan die veel tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. daarom verscheen zij niet zo vaak op show in jeugd klasse. languit in de zetel is haar favorite plaats in huis. Maar haar tijd komt wel nog....

FREE YOUR MIND

Free your Mind is onze kennelnaam, die ook alle bij ons geboren pups zullen meekrijgen, een naam waar we lang hebben over nagedacht, een naam die moest leiden naar Prince die de start van alles is, en een mooie betekenis heeft. 


Free Your Mind is de pedigree naam van Todi, "Celestian Free Your Mind" de vader van Prince, ook wonende bij Dorota " hij zou als 2 druppels water op pince lijken, wij wilden hem doodgraag ontmoeten, maar helaas is hij 3 maanden voor ons gepland bezoek aan Polen gestorven. (aan een bacteriële infectie)

Een ode aan Dorota Korcz en Todi. 


Maar alles ging sneller dan gepland, Dorota had na de dood van Todi het Teefje Tija aangekocht uit rusland met mooie lijnen in de pedigree, met de toekomst plannen die te combineren met prince, enzo haar lijn te kunnen verder zetten.

 

In 2019 door samenloop van omstandigheden konden deze plannen niet doorgaan, en Tija kwam mee met ons naar belgië. Ik starte met haar op show maar dat vond zij niet zo leuk, zij kwam loops en beslisten wij allen samen de dekking en het nestje bij ons te laten doorgaan. alles verliep volgens plan, medische testen, dekking, de dracht,...


Op 26/11/2019 beviel zij van een nestje van 11 gezonde pups. Allen met een zeer lief karakter en mooie structuur.

Onze Fiona is onze Keeper, zij groeit uit tot een vrouwelijke kopij van haar vader, een droom die al snel uitkwam. Meteen een teefje van top kwaliteit, wat ze ook neerzet op show, na de vervelende corona periode welliswaar. want van een jeugd cariere konten we enkel maar dromen.. 


Op 01/03/2022 bevalt Yasmine van 1 puppy, Elly, "Victory of Love Free Your Mind" , Zij als enige pup blijft bij ons.


Op 36/05/2022 bevalt Tia van 8 Pups, Vader is ook Lodewijk. Ondertussen ben ik effectief lid in de CRCB, Commissie Racing en Coursing Belgie, en bestuurslid van de BAHC de Belgian Asian Hound Club